fbpx
0

Ei tuotteita ostoskorissa

Keto Rasvanpolttovalmennus

Kaipaatko tuloksia nopeasti? Ketoosiin perustuva vähähiilihydraattinen ruokavalio on todella tehokas keino polttaa rasvaa, sekä hallita nälkää ja makeanhimoa. Tutustu ja aloita keto dieetti nyt!

Voit aloittaa valmennuksen heti!
Kesto 5 viikkoa.

Hinta 49,90 €

Miksi vähähiilihydraattinen ruokavalio?

Keton parhaita puolia on ehdottomasti sen tuomat nopeat tulokset. BURN- tuoteperheelle ominaisesti nälkää ei tarvitse nähdä silti sekuntiakaan, koska vatsan saa syödä täyteen joka aterialla. Ruuat ovat myös herkullisempia, kuin mitä olisit koskaan voinut kuvitella dieetillä olevan.

Ketogeeninen/vhh ruokavalio – esimerkki päivän aterioista Vahavan BURN Keto valmennuksessa

Vahavan ketogeenisen ruokavalion esimerkkiviikko voisi koostua vaikkapa kuvissa näkyvistä taivaallisen hyviltä maistuvista aterioista. Vaihtoehtoja ketodieetin ruokavaliosta löytyy runsaasti, joten syöminen ei varmasti käy tylsäksi. Tähän asti vähähiilihydraattisten, eli vhh tyyppisten ruokavalioiden ongelma onkin ollut tylsät ja suppeat vaihtoehdot. Kananmunia ja kanaa jaksaa syödä vain rajallisen ajan. BURN- tuoteperhe mullistaakin koko käsityksen liittyen syömiseen dieetillä. Miltä kuulostaisi keto aamupalana kalkkunawrapit, tai pitsa-pannari? Keto iltapalana vaikkapa burgeri ja keto lounaaksi mozzarellapaistos? Koko ketoruokalista on täynnä toinen toistaan herkullisempia vaihtoehtoja. Vähähiilihydraattisen ruokavalion ruokalista ei siis ole enää tylsä!  Valmennuksen ruokavalio koostuu valmiista resepteistä, joihin löytyy lisäksi myös selkeät ja nopeat videot aterian valmistamisesta. Opit siis samalla myös kokkaamaan!

Monen ruokavaliosta saattaakin jo löytyä vähähiilihydraattinen välipala tai vähähiilihydraattinen iltapala. Vhh aamupalaa käyttää myös moni, joka kokee hiilihydraatin aiheuttavan helposti väsymystä. Pienemmässä roolissa ketoilu onkin melko yleistä, johtuen sen monista hyödyistä. Suosittelemme siis ehdottomasti kokeilemaan, mitä kaikkea positiivista vähähiilihydraattinen ruoka voikaan sinun arkeesi tuoda!

Keto ruokavalion ateria

Mihin ketoosi perustuu?

Ketodieetissä rasvanpoltto perustuu vähähiilihydraattiseen ruokaan. Oikein suunnitellussa ketoosiruokavaliossa energia saadaan rasvasta ja proteiinista sopivassa suhteessa, jolloin kehoon saadaan tehokkaasti rasvaa polttava tila. Hiilihydraatin määrä pudotetaan todella alhaiseksi.

Sana keto tulee ketoosi-tilasta. Tämä tarkoittaa fysiologista prosessia, jonka seurauksena maksa tuottaa rasvasta ketoaineta, joita voidaan käyttää energiana. Eli kehossasi jo varastoituneesta, sekä ruuan mukana tulevasta rasvasta muodostetaan kehon polttoaine.

Ketogeenisen ruokavalion makrot, eli proteiinin, rasvan ja hiilihydraatin suhde on koko vhh- dieetin ydin. Keto ruokalistalla hiilihydraatin määrä on todella alhainen ja sen lähteet tarkkaan rajattuja. Vastaavasti rasvan määrä on todella korkea, koska koko ketogeenisyyden idea, on rasvan käyttö energiana.

KETO MAKROT

Keto makrot

Useimmat ketodieettivalmennukseen liittyvät kysymykset ja vastaukset

VHH ja ketogeeninen ruokavalio: mitä ovat sallitut ruoka-aineet?

Keto-ruokavaliossa merkittävin ero normaaleihin ravintosuosituksiin on todella matala hiilihydraattien määrä – vain noin 5% päivän kokonaisenergiansaannista. Vastaavasti rasva voi muodostaa tästä jopa 70% eli on selkeästi totuttua korkeampi. Proteiini pysyy suunnilleen normaalissa.

Moni voi kauhistella rasvan korkeaa määrää, mutta todellisuudessa sitä ei tarvitse syödä silti kilo tolkulla. Rasva on erittäin energiatiheää verrattuna hiilihydraattiin. Otetaan esimerkkinä vaikka noin 400 kaloria sisältävä tavallinen ateria, josta normaaliden ravintosuositusten mukaan yli puolet tulisi saada hiilihydraateista. Esimerkiksi perunaa tähän määrään tulisi syödä noin 300 grammaa, mutta vaikkapa runsaasti rasvaa sisältäviä cashewpähkinöitä vain noin 50 grammaa. Tämä johtuu siitä, että yksi gramma hiilihydraattia sisältää vain 4 kaloria, kun rasvassa niitä on 9 – eli yli kaksinkertainen määrä.

 

Rasvat

Kun rasvaa syödään paljon, kannattaa sen laatuun kiinnittää huomiota. Rasvat voidaan jakaa tervellisyyden näkökulmasta kahteen ryhmään: epäterveellisempiin eli ns. tyydyttyneisiin rasvoihin sekä tyydyttymättömiin, jotka ovat terveellisempiä muun muassa kolestrolin kannalta.
Epäterveellisiä, myös koviksi rasvoiksi kutsuttuja tyydyttyneitä rasvoja on runsaasti muun muassa seuraavissa:
– Rasvaiset lihat (rasvaa yli 10%)
– Rasvaiset makkarat
– Rasvaiset juustot
– Muut rasvaiset maitovalmisteet

Terveellisempiä, pehmeitä tyydyttymättömiä rasvoja saat mm. seuraavista:
– Margariini
– Pähkinät
– Siemenet
– Kasviöljyt
– Kasvirasvalevitteet
– Avokado

Sinun tulisi siis suosia pehmeitä rasvoja, mutta silti kovia rasvoja on mahdotonta välttää täysin. Todella moni elintarvike sisältää sitä ainakin pieniä määriä. Kyse onkin oikeasta suhteesta, jossa tyydyttymättömien rasvojen osuus on selkeästi suurempi.

 

Hiilihydraatit

Myöskään hiilihydraattia ei voi, eikä tarvitse välttää täysin. Jotta määrä saadaan kuitenkin pidettyä alhaisena, noin 50 grammassa/päivä tai alle, kannattaa lähteet myös niissä valita tarkasti. Runsaasti sokeria ja tärkkelystä sisältäviä lähteitä kannattaa välttää. Runsaasti kuituja ja ravinteita, mutta vähän hiilihydraatteja sisältäviä lähteitä kannattaa puolestaan suosia.

Vältä muun muassa seuraavia runsaasti sokeria, hiilihydraatteja ja tärkkelystä sisältäviä lähteitä:
– Kaikki makeat hedelmät kuten omena, appelsiini, mandariini, päärynä
– Kaikki viljatuotteet
– Makeiset
– Sokeriset mehut ja limut
– Makeat maitotuotteet
– Leivät

Suosi seuraavia matalahiilihydraattisia, mutta runsaasti suojaravinteita ja kuituja sisältäviä tuotteita:
– Kaikki salaatit
– Kaikki kaalit
– Kurkku
– Tomaatti
– Marjat (kohtuudella)
– Vähähiilihydraattiset hedelmät kohtuudella – kuten sitruuna, kookos, persikka, vesimeloni
– Sienet

Hiilihydraatteja sisältävien ruoka-aineiden määrä vhh- ruokavaliossa on siis todella pieni, mutta niitä ei kannata välttää kokonaan. Ne sisältävät arvokkaita suojaravinteita ja vitamiineja, joista voi tulla puute esim. viljatuotteiden jäädessä ruokavaliosta kokonaan pois.

Kuinka nopeasti ketoosi alkaa?

Ketoosi alkaa, kun kehon glukoosivarastot on käytetty loppuun. Ketoosin aloittava henkilö on saanut yleensä kehon polttoaineen hiilihydraatista, josta muodostuu energiana käytettävää glukoosia. Sitä on varastoituneena lihaksiin ja maksaan glykogeeninä, joka voidaan pilkkoa takaisin glukoosiksi ja käyttää energiana. Nämä varastot ovat suhteellisen pienet ja loppuvat jo muutamassa päivässä. Liikunta edesauttaa niiden kulumista. Tämän jälkeen ketoosi voi alkaa muodostua. Koko prosessi perustuu kehon kykyyn turvata aivojen ja keskushermoston energiansaanti jokaisessa tilanteessa. Kun energiaa ei saada enää hiilihydraatista, astuu rasva tilalle. Tämä kyky on ollut merkittävässä roolissa ihmisen historiassa, kun saatavilla olevaa ravintoa ei ole ollut monipuolisesti tarjolla.

Ketoosi - kuinka nopeasti paino putoaa?

Ketovalmennuksessa paino voi pudota enimillään jopa 10-15 kiloa viiden viikon aikana. Henkilökohtaisia eroja tietysti on, kuten kehon prosesseissa aina. Useimmat kuitenkin pudottavat painoa todella tehokkaasti ja se johtuu muutamasta ketogeenisen dieetin ominaispiirteestä. Niistä muutama alla:

Hillitsee nälkää. Vähähiilihydraattisen ruokavalion yksi parhista puolista on juuri vähäinen näläntunne. BURN- tuoteperheiden ruokavalioissa ruuan määriä ei rajoiteta mitenkään, joten nämä kaksi asiaa yhdessä tekevät ketovalmennuksen noudattamisesta todella helppoa. Ihmisellä ei ole kykyä sietää nälkää kovin pitkään ja jossain kohtaa siihen väsyy. Ruokavalioissa ei ole mielekästä pysyä jatkuvassa nälässä, eikä se kannusta tavoitteen saavuttamiseen.

– Helppo syödä miinuskaloreita. Jotta ihmisen paino putoaa, täytyy energiaa tulla kehoon vähemmän, kuin mitä sitä kuluu. Tällöin puuttuva osa otetaan kehon omista rasvavarastoista ja näin paino putoaa. Kun näläntunnetta ei ole ja vatsa tulee kylläiseksi pienemmästä määrästä kuin normaalisti, jäävät päivän aikana syötävät kalorit väkisin miinukselle.

– Helppo olla herkuttelematta. Juuri herkut ja pieni napostelu ovat valtaosalle ylipainon syy. BURN Keto- ruokavaliossa ruuat ovat niin herkullisia, että saat tyydytettyä herkkujen syöntitarpeen valmennukseen kuuluvilla ruuilla. Ihmiselle on luontaista nauttia syömisestä, eikä siitä tarvitse tässä ketovalmennuksessa luopua.

Mitä on ketogeeninen ruokavalio?

Ketogeenisessä ruokavaliossa ateriat koostuvat pääosin rasvasta (jopa yli 70%) ja proteiinista (noin 25%). Hiilihydraattia käytetään erittäin niukasti, vain noin 5% päivän kokonaisenergiansaannista. Tämä makrojakauma pakottaa kehon hyödyntämään rasvaa energiaksi. Kun kaloreita syödään päivässä vähemmän kuin mitä kulutetaan, ottaa keho osan energiasta kehon omista rasvavarastoista. Tämän seurauksena ihminen laihtuu. Nimenoaan painonhallinnassa ketogeeninen ruokavalio onkin todella suosittu.

VHH-ruokavalio ja hiilihydraattien määrä: millä hiilarimäärällä pääsee ketoosiin?

Ketoosiin pääsee vain, mikäli hiilihydraatin määrä vuorokaudessa on riittävän alhainen. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää alle 50g päivässä. Tämä tarkoittaa, että kehon on muodostettava energiaa rasvasta, jolloin sen riittävästä saannista on tärkeää huolehtia. Rasvaa saakin syödä melko vapaasti, kunhan pitää huolen, ettei kovia rasvoja tule liikaa suhteessa pehmeisiin.

Vaikka hiilihydraatteja tulee päivässä vähän, täytyy myös niiden oikeista lähteistä huolehtia. Keho tarvii kuituja ja suojaravinteita, joten kannattaa suosia runsaasti näitä sisältäviä lähteitä. Vastaavasti runsaasti tärkkelystä ja sokeria sisältäviä ruoka-aineita kannattaa välttää, koska esimerkiksi yksi makea hedelmä voi jo täyttää koko sallitun hiilihydraattimäärän siltä päivältä.

Diabetes ja ketoosi: sopiiko vhh-ruokavalio diabeetikolle?

Moni diabeetikko on kokenut saavansa keto- ruokavaliosta hyötyjä. Tämä johtuu siitä, että verensokeri ei heittele samalla tavalla, kuin syötäessä hiilihydraatteja. Jotkut ovat voineet jopa pienentää insuliinimääriä, kun on siirrytty ketogeeniseen ruokavalioon. Asia ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen. Vaikka proteiinit ja rasva nostavat verensokeria hitaammin, ne voivat tehdä sen hieman viiveellä. Tämä tulee ottaa huomioon insuliinipistosten ajankohdissa.

Sairastettaessa diabetestä tai jotain muuta perussairautta, tulee aina keskustella lääkärin kanssa ennen erikoisruokavalion aloittamista.

Ketogeeninen / vhh ruokavalio – esimerkkejä päivän aterioista Vahavan valmennuksessa

Keto ruokavalio ateria
Vhh ruokavalio välipala
Ketogeeninen ruokavalio välipala
Keto ruokavalion vähähiilihydraattinen välipala
Vhh ketoburgeri
Ketogeeninen ateria
Keto tex mex- salaatti
Ketoruokavalion salaatti

Tee tulosta nopeasti!

Selätä makeanhimo!

Et kärsi nälästä!

Polta rasvaa pysyvästi!

Voit noudattaa myös ilman liikuntaa!

Vhh keto välipala

Ketovalmennus sisältää

5 VIIKKOA VALMENNUSTA

Et saa ainoastaan ohjelmia, vaan olet nimenomaan valmennuksessa. Foorumin kautta voit pitää yhteyttä valmentajiin 24/7, mikäli mitä tahansa ongelmia ilmenee (katso alemmasta sarakkeesta valmennusfoorumi). Vastauksen saat muutamassa tunnissa vuoden jokaisena päivänä.

TREENIOHJELMAT

Saat treeniohjelmat sekä salille että kotiin! Voit valita treenaatko kolme vai neljä kertaa viikossa. Mikäli et halua aloittaa liikuntaa heti, voit myös noudattaa pelkkää ruokavaliota.

TEKNIIKKAVIDEOT

Tekniikkapankkia voidaan pitää Vahavan valmennusten sieluna. Jokaisesta kuntosali- sekä kotitreeniliikkeestä löytyy oma video, jossa tekniikka opetetaan sinulle perusteellisesti. Et siis tarvitse aiempaa kokemusta harjoittelusta.

RUOKAVALIO

Ruokavalioasioissa Vahavan BURN tuoteperhe on alan edelläkävijä. Me ollaan osoitettu, että laihtuakseen ei tarvitse punnita ruokia, eikä syödä viittä-kuutta ateriaa päivässä. Saat itse valita montako kertaa päivässä syöt ja vatsan saa ja pitääkin tulla täyteen joka kerta. Nälässä ei siis tarvitse olla hetkeäkään.

Valmennuksessa ei siis ole gramman tarkkoja ruokavalioita, vaan valmiita aterioita, joista voit valita itsellesi mieluisia.
Jokaisesta ateriasta on reseptin tueksi vielä video, josta näet konkreettisesti miten ateria valmistetaan.

Katso esimerkkejä ketoaterioista

VALMENNUSFOORUMIN JOSSA VALMENTAJIEN TUKI 24/7

Foorumi tekee tuotteesta nimenomaan valmennuksen. Foorumin kautta voit olla yhteydessä valmentajiin 24/7 ja saat vastauksen mihin tahansa ongelmaan muutaman tunnin viiveellä, vaikka jouluaattona.

Jos joku liike esim. tuottaa ongelmia tai jos jotain välinettä ei saliltasi löydy, ohjeistetaan sille tilanteeseesi sopiva korvaaja. Jos ruokavalion ateriarytmi tms. ei sovellu omaan arkeesi, katsotaan yhdessä sopivampi. Mikä tahansa ongelma tuleekin, ratkaisu löytyy varmasti.

VIIKKOVIDEOT

Valmentajien viikkovideot pitävät sinut ajan tasalla valmennuksen kulusta. Saat tietoa mikä on missäkin kohtaa tärkeää ja ohjeistusta miten jatkaa valmennuksen jälkeen.

FACEBOOK-RYHMÄ

Facebook-ryhmä tekee valmennuksesta yhteisön. Siellä valmennuksessa olevat voivat jakaa fiiliksiä, treeniklippejä, ruokavinkkejä ym. Sieltä saat varmasti motivaatiota, jos joskus tossu painaa.
Kun samaa toivetta kohti menee samojen arkisten haasteiden keskellä iso joukko muitakin ihmisiä, ruokkii se myös omaa tekemistä. Facen kautta löytää varmasti seuraa myös salille tai lenkille, mikäli yksin puurtaminen puuduttaa.